Bevara äktenskapet – Mamma, pappa, barn

Kampanjen från Svenska Evangeliska Alliansen om att bevara äktenskapet har utlöst starka reaktioner. Kampanjen Bevara Äktenskapet vill bevara den juridiska formen ”äktenskap” för att gälla för relationen mellan en man och en kvinna. Uppropet har undertecknats av t.ex: Anders Arborelius, biskop i Katolska kyrkan, Jan Myrdal författare; Paulo Roberta, boxare, Anna Maria Corazza Bildt. Plus mer än 57.000 andra…

Reaktionerna på de affischer som sattes upp i tunnelbanan är märkliga. Företrädare för RFSL säger att kampanjen är osmaklig och stötande för de homosexuella. ”Det är förskräckligt att den här typen av kampanj tillåts i det offentliga rummet” säger RFSL:s ordföranden, Jerry Adbo.

Det som upprör är en enkel affisch med ett rött hjärta, och med orden Mamma, Pappa, Barn.

Jag trodde att vi lever i en demokrati där yttrandefriheten tillåter den som vill att uttala sin uppfattning i olika frågor. Eller är det bara RFSL med sina kontrahenter som skall få yttra sin åsikt??

Abba Antonius sade: ”Det kommer en tid, när människor är galna, och om de ser någon som inte är galen, vänder de sig mot honom och säger: ‘Du är galen’, eftersom han inte är som de.” (Antonius levde  år 251-356).

Är denna tid kommen, eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *