Sifo om ”homoäktenskap”

Sifo rapporterar att opinionen stödjer ”homoäktenskap”.

Men som man frågar får man svar.  Läs vad Akademin för klassisk kulturkritik säger om Sifos undersökning.

Frågan är felställd när man frågar om de homosexuella skall få gifta sig. Redan idag har de homosexuella ”partnerskapet” som ger samma rättsliga skydd.  Och de sista 10 åren har vi fått läsa i media när det ena eller andra paret ”gift sig” när de registrerat sitt partnerskap.

Så de får ju redan gifta sig. Däremot kan de aldrig ingå ett äktenskap. (se tidigare inlägg om äktenskapet).

11 reaktion på “Sifo om ”homoäktenskap”

 1. Hej

  Nix, du har fel. Sifo frågade om folk är för att homosexuella par ska kunna ingå äktenskap och gifta sig. Äktenskap var alltså med i frågan och eftersom det nu är sådan debatt om det i media är det väl något till att idiotförklara folk att de inte skulle veta vad det handlar om.

 2. Att man inte frågade om de homosexuellas partnerskap utan bara om att ingå äktenskap och gifta sig betyder att en del tror att man vill förneka dem att gifta sig genom att registrera partnerskap.

  Att de inte per definition kan ingå äktenskap framgår om du läser mina tidigare inlägg.

 3. Jodå, samkönade par kan visst ingå äktenskap. Det gör samkönade par i Holland, Belgien, Spanien, Kanada, Sydafrika och delstaten Massachusetts i USA.

  Det flämländska kristdemokratiska partiet var med och röstade ja till en könsneutral äktenskapslag 2003 och även det kristdemokratiska partiet cda i Holland är idag för homoäktenskap.

 4. Vad är det för kommentar?

  Du är ansvarig för en kristdemokratisk hemsida coh har inga sakargument utan istället försöker göra oförskämda antydningar.

  Vad heter du? Jag ska anmäla det här till kristdemokraternas rikskansli.

  Det är ungefär som om jag skulle säga att jag förstår att du går ut och tar promenader med din fem-bente hund för att du ska stoppa din lille penis i någon prostituerad. Men det kanske du gör, ni kristdemokrater är ju kända för att vara hycklare. Senast var det någon på er kansli som kollade porr.

 5. Pingback: Kommentator som saknar respekt och sans « Kristdemokrat i Mark

 6. ”Bengt”:

  Det verkar som om du inte är lika modig för att svara på din motståndarens förklaring som du var för att kränka honom på grund av din inbillad tolkning av hans inlägg. Eller har du, som anonym, olika krav på motståndarens ärlighet och på din egen?

 7. Per-Olof Hermansson:

  Så tråkigt att man måste stå ut med sådana angrepp bara för att man har en stark övertygelse och tillhör en minoritet. Sannolikt inte första gången och säkert inte sista. Men du är väl medveten om att:

  ”Truth always rests with the minority, and the minority is always stronger than the majority, because the minority is generally formed by those who really have an opinion, while the strength of a majority is illusory, formed by the gangs who have no opinion.” – Soren Aabye Kierkegaard

  Altså, ge inte upp!

  Personligen delar jag dina åsikter när det gäller både meningen av begreppet ”äktenskap” och Sifos undersökning.

  I motsats till ”partnerskap” utgör olika kön en grundläggande del av begreppet ”äktenskap”. Det är snarare åldern och släktskapet som har mindre betydelse. Det är därför undantag tillåts i särkilda fall. Möjligen även antalet makar har sekundär betydelse men inte olika kön.

  Det är självklart att opinionsundersökningar beror på hur man ställer frågan. Speciellt i det aktuella fallet råder en viss begreppsförvirring mellan: ”äktenskap”, ”kyrkvigsel”, ”borgerlig vigsel”, ”partnerskap”, ”samboende”, och dess lagliga innebörd. Som en jämförelse kan man citera en annan undersökning (SvD: 19-01-08) där svenskarna svarade på en till synes enkel fråga om hur den sittande regeringen såg ut. Inför 2006 års val var det bara 46% som visste vilket parti som satt i regeringen. I alla fall, i en omröstning på SvD.se 28-01-08, på frågan ”Tycker du att homosexuella par ska få gifta sig?” svarade bara 46% av över 15000 läsare ”Ja” och 48% ”Nej”.

 8. Om en könsneutral äktenskaps lagstiftning skulle genomföras,kan man ju fråga våra kära politiker utifrån förslaget vigselfrågor (SOU 2007:17).som är undertecknat av Börje Vestlund (s)Elisebeht Markström (s)Lars U Granberg (s) med flera, då dessa politiker tydligen enbart tänker på äktenskap för par av samma kön,vad blir svaret till personer som vill ingå i äktenskap med varandra men som inte får det på grund av för nära släktskap,eller kommer även dessa att få ingå i ett av staten godkänt äktenskap,dessa äktenskap skulle kunna se ut på många olika sätt, kärlek mellan syskon två bröder som älskar varann,två systrar som älskar varann, i ett liberalt samhälle med sexuell frigörelse måste väl även deras kärlek accepteras eller ?
  När dessa par har sexuellt umgänge kommer det inte att skapa några synliga problem då dessa av naturliga skäl inte kan få några barn.Men kommer samhället att ta ansvar för när en bror gifter sig med sin syster vilket kommer att kunna resultera i att dom får barn (inavel) men det kanske dessa förespråkare för en ny äktenskaplagstiftning inte bryr sig om. För huvudsaken är väl att man tillgodoser homolobbyn. Det man som medborgare i detta land önskar är att ni tar ert förnuft till fånga och bevarar äktenskapet mellan man och kvinna med tydlig gräns på släktskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *