Norska läkaren Mads Gilbert – vittne, men är han trovärdig?

Här är en film på youtube. Den visar en tragisk händelse, en bror filmar sin egen brors död, efter en missilattack på deras hus.

Eller?

Jag som enbart har sjukvårdsutbildning från lumpen, och där lärde mig att ge hjärt massage, såg att detta var fake. Jag har senare fått ytterligare belägg för min misstro av läkare på internet (se länk längst ned).

Om pojken verkligen var döende eller död skulle den vitklädde ”läkaren” mycket väl kunnat göra en riktig hjärt-massage (vilket måste göras med kraft). Det pekar mot att pojken sannolikt lever. Mot en levande kan man inte göra en riktig hjärt-massage utan att det gör riktigt ont, det ser man också på alla TV-filmer, där man också ger låtsas-massage.

Är det så att brodern dött är det tragiskt, lika väl som varje människas död är en förlust och en tragedi. Och jag beklagar detta Men min avsikt med att visa klippet är att ett led i mitt försök att analysera Hamas metoder. I detta fallet metoder att försöka lura västvärldens naiva journalister och tittare.

Det är cyniskt.

Den blonde läkaren på filmen är den kände Mads Gilbert, som kommit fram i media. Han är är kommunist, och har försvarat Aq Qaidas moraliska rätt att angripa World Trade Center, 9/11 2001, se artikel i Wikipedia.

Läs om hans försvar här i norska tidningen Dagbladet. Han försvarar alltså terrorangrepp på USA som legitimt, och jag förmodar att han även försvarar terrorangrepp på Israel.

Läs läkarens kommentarer till filmen:

http://www.liveleak.com/view?i=425_1231445374

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *