IOGT-NTO, som man sår får man skörda

Jag läser på tidningen Dagens nätupplaga att IOGT-NTO har tappat 1.000 medlemmar. Och detta på en vecka!

Men så är det när man tar beslut utifrån politiskt korrekta åsikter, utan verklighetsförankring. De som sitter i styrelsen har inte fattat vilket beslut de fattat, och vilka konsekvenser det får. Jag skulle bli förvånad om de gjort någon konsekvensanalys över huvud taget.

Jag tror inte heller att uttåget ur IOGT-NTO stannar upp nu. Det fortsätter.

Vi får se.

______

En mycket intressant artikel om IOGT-NTO:s historiska bakgrund som Roger Arnfjell skrivit kan du läsa på hans blogg.

5 reaktion på “IOGT-NTO, som man sår får man skörda

 1. Än mer konstigt blir det då IOGT-NTO har en massa övervintrade nazister från 1930-talet och framåt.
  Dessa gamla Nazister har haft ledande ställningar i IOGT-NTO rörelsen. man har accepterat dessa ,med orden ”ja men det var ju några år sedan nu, kan vi inte tala tyst om detta det tjänra väl inget till att rota i gammalt?
  Då en av de mest offentligt högljudda inte lät sig manas till att bara tala högljutt om den ”gamla goda tiden” bakom lyckta dörrar bland vänner, utan fortsatte att alltmer offentligt att halsstarrigt upphäva sina nazist-sympatier blev det ”lite pinsamt” varför han officiellt uteslöts ur IOGT-NTO för några år sedan.
  Han kvarstod dock som inbjuden till rader av arrangemang av IOGT-NTO.

  Accepteras 54 identifierade gamla Nazister med klara kopplingar till SS och Gestapo, i organisationen IOGT-NTO ja då bör alla kristna fonder och stiftesler samt statliga organ säga upp kontakten med denna obehagliga och odemokratiska organisation. Vi skall alla komma ihåg att det var 5000 kristna präster som mördades i Birkenau I o II i Auschwitz. Usch

  Usch vad obehagligt. Detta känner förbundsOrdförande samt övriga i IOGT-NTO styrelsen mycket väl till.

  Gunnar

 2. Pingback: IOGT-NTO:s ökenvandring, eller konsten att bränna kulturellt kapital på kortast tid möjligt « Akademin för klassisk kulturkritik

 3. Visst kika in i tidningen accent. Kontrollera sedan IOGT-NTOs medlemslista,samt även NTO;s ”Tempelriddarorden”s medlemslista på Kungl.Biblioteket.Där finns alla gamla kompisar från förr.Vi var jättemånga som har reagerat och fortfarande talar vi sinsemellan om detta.
  Där kan alla hitta rader av ”kända” namn inom IOGT-NTO men även som är med i LO.
  Usch burr.

  Då organisationen erhåller ekonomiskt stöd från stat och kommun tycker jag man skall strypa detta omedelbart.

  ”Det är roligt att en masse djydar (judar) betzalen schlantar som kommer till uss” (stort skratt)
  Denne man med hutru var inbjuden till samma kvälls-samkväm som nuvarande förbundsstyrelses ordförande.
  Jag har dom på samma kort som Ordf. (om jag skulle bli utsatt för nåt påhopp kommer jag kanske att publicera dom, och det är inte det enda)

  Då jag frågade om gubbens dåliga humor blev jag tillsagd;
  ”Äsch bry dig inte om honom och hans fru, dom är så där lite, ja vad ska man säga..?, dom är väl bara lite gaggiga nej strunta i det nu ta lite mer och ät nu” slut citat.

  Och hur är det vidare med sanningen och ärligheten? Skulle IOGT-NTO verkligen klara en ekonomisk revision av undersökande journalister och myndigheter.
  Jag tycker att man nu skall vädra ut all unkenhet och hyckleri.

  Ps. Nu har jag gått ur, jag mår illa och fått nog nu…!

 4. Kontrollera denna lista med utkomna böcker i ämnet som behandlar nazitmedlemmar i Sverige. Man kan även gå in på Simon Wiesentahl institutet´s listor samt eftersökta personer ur tysklands SS och Gestapo samt tyska Marinens UndS. och kontrollera detta mot inkomna ”Nya” svenskar direkt efter kriget. Kontrollera sedan dessa mot judiska organisationers listor av hitkomna judar under samma period så kommer ni att hitta ett mycket stort antal personer som ”bara dyker upp från ingenstans”.
  Flertal är intregistrerats som judar men som visat sig ej stämma alls.en del har registerats som ”lägerfångar” men då man kollar deras uppgifter mot fånglistorna så stämmer inte detta. Här lade svenska regeringen locket på. Även Jan Gulliou har ju nämnt detta i sitt TV-program från Malmö.
  Varför tror ni han motarbetades av dåvarande S-funktionärer efter det, vilket jag har fått bekräftat av en person på Sveavägens kansli för detta regeringsparti

  Usch det är obehagligt

  Gunnar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *