Dokument Inifrån = Skräpfaktor

I programmet Dokument Inifrån granskades idag Kristdemokraterna. Men det blev ingen granskning av partiet, våra företrädare eller vår politik, utan snarare en granskning av vissa kristna grupper som inte har med partiet att göra.

Programmet var av låg kvalitet, och handade mer om olika kristna grupper i samhället än om Kristdemokraterna som parti.

Möjligtvis var det ett avancerat försök till ”Guilt by association”, dvs man pratar om sådant som folk vill ta avstånd ifrån, och hoppas att folk skall sammanknippa dessa med partiet. Men åtminstone de som såg programmet i sin helhet genomskådade säkert detta. Det är tydligt att partiet inte har med dessa grupper att göra.

Göran Hägglund, vår partiledare, tydligjorde att Kristdemokraterna inte är ett konfessionellt parti, dvs partiet har ingen uppfattning i religiösa frågor, och man behöver inte vara troende för att vara aktiv eller för att rösta på partiet.

Kristdemokraterna grundar sin politik på den filosofi som kallas Personalism och som i sin tur är baserad på judisk-kristen filosofi och värderingar, t.ex vad gäller människovärde, familjen som basenhet i samhället, mm.

Vi har medlemmar och röstande som är sekulära (inte har någon religiös tro) och sådana som har det, t.ex muslimer, judar och kristna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *