Kristofobi

Det är märkligt detta med mänskliga attityder och beteenden.

Oavsett vad folk har för ideologi (socialist, högerman, existensialist, materialist, marxist, kristen) så faller man lätt offer för maktens åsikter i olika frågor. Därmed beter de sig och yttrar sig på ett ”politiskt korrekt” sätt, i stället för att stå för sina egentliga åsikter och innersta känslor.

Senaste exemplet är Scandic Hotell som i en anda av ”tolerans” mot alla religioner tar bort Bibeln från hotellrummen. De säger: ”Alla religioner är välkomna på Scandic, så från och med idag uppmanar vi våra hotell att ta bort biblarna på hotellrummen”.

Kommentarer överflödiga som Emanuel Karlsten skriver på sin blogg ”Loggbok – The kristen upplevelse”

Scandics handlande är ett exempel på att man utan egentlig grund i den ideologi man egentligen står grundad på, och utan egentlig reflektion uttalar åsikter eller handlar på ett visst sätt utifrån en ”politiskt korrekt” mall som är pålagd en utifrån. Den kommer inte inifrån av genomtänkt övertygelse.

Eller vad sägs om dessa kommentarer från Scandic-anställda, citerade i Kalmar Läns Tidning:
”MÅSTE TA HÄNSYN TILL MUSLIMERNA”

– Ja, biblar, det är fel att ha biblar på rummen, det finns ju andra religioner, tycker Ann-Margret Johansson.

Men andra religioner har det väl funnits i tusentals år, de har ju inte uppkommit i år?
– Att ta bort biblarna, det känns politiskt mer korrekt.

OBS. Den sista bisatsen är korrekt citerad, man kunde tro att det är ett skämt, men det är på fullast allvar!

En medlem i Humanisterna ligger bakom Scandics beslut att ta bort biblarna.

Humanisterna, som de Humanetiska förbundet numera kallar sig, säger att de arbetar för öppenhet och tolerans. Men allt de skriver och alla deras ageranden ger uttryck för en intolerans och en tankens snävhet som är anmärkningsvärd.

När jag tog min universitetsexamen hade jag en tema-termin då vi skrev en avslutande uppsats. Vår grupp skrev om Humanismen, från 1100-talet och fram till idag. Vi tog upp bakgrunder och Humanismens utveckling och dess olika inriktningar, allt ifrån klassisk humanism, existensialistisk humanism, materialistisk humanism (marxism) och även kristen humanism. Ingenstans hittade vi någon humanism som representerar den ideologi som dagens ”Humanisterna” ger uttryck för.

Särskilt anmärkningsvärt är att notera att av de inlägg som görs på Humanisternas nyhetsbrevslista så handlar en förkrossande majoritet om Gud, Kristna, Bibeln, Gudstjänster, Kyrka, Religion, Påven, Kreationismen mm. Listan kan göras lång, men ni fattar vad jag menar: Det enda de är intresserade av är att motarbeta religioner i allmänhet och den kristna i synnerhet. De vill inskränka och förbjuda, hindra och varna för detta farliga: En tro.

Göran Skytte som är o-överträffad i sina kolumner i Svd skriver: ”kanske börjar vi nå den gräns där kristna inte längre stillatigande accepterar att man dagligen häller en hink skit över just kristendomen.”

Jag för min del har bott på Scandic-hotell i alla år som jag varit företagare, och även i kommunens sammanhang. Men från och med idag kommer jag att att försöka hitta andra alternativ, och även försöka påverka kommunen att inte ta in på Scandic.

Och jag kommer att avsluta mitt medlemskap i Hilton Honours. (Även om jag vet att det säkert ersätts av något annat kort nu när Scandic inte längre ägs av Hilton.)

En reaktion på “Kristofobi

 1. Det är inte oväntat att olika marginalgrupper,som t.ex ”humanisterna”(ej att förväxla med att vara human,människovän)försöker använda ett lobby-koncept som delvis fungerat mycket bra för andra extremgrupper.
  Detta genom att med odemokratiska,fördomsfulla och intoleranta metoder försöka ”pusha” sin egen agenda.
  Samtidigt utnyttjas rädslan att inte vara ”politiskt korrekt” i Sverige,ett litet land, ”onormalt och t.o.m. extremt” i globalt perspektiv.
  Marginella minoriteters ”dikterande”för majoriteten,vad som är tillåtet att tänka och tycka har alltför länge varit oroande.
  Gränsen för vad som är acceptabelt ur alla synvinklar,inte minst den demokratiska,har sedan länge passerats.
  Med mod och kärlek:Försvara rätten att vara kristen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *