Scandic tar sitt förnuft till fånga

Jag hade nog inte väntat mig att Scandics ledning så snabbt skulle byta fot. Nu har de i alla fall dragit tillbaka beslutet att ta bort biblarna från hotellrummen, och beslutat låta dem vara kvar.

De står fast vid beslutet att ha Koranen och Tanach i receptionen för de gäster med annan tro som vill ha dessa. Det är bra.

Vad de kanske inte vet att Tanach (Torah, Neviim och Chtuvim) är samma som det vi kallar Gamla Testamentet, så den finns redan på alla hotellrum!

Heder åt Scandics nye VD som vågat ta detta beslut!

Nu väntar vi bara på beslutet att ta bort porren från hotellrummen i stället. Det var det som var så märkligt i det förra beslutet – att ta bort bibeln trots att man har kvar porren. Bibeln har nu fått komma tillbaka, men porren som är det verkligt förnedrande och kränkande finns kvar.

2 reaktion på “Scandic tar sitt förnuft till fånga

  1. som vän och försvarare av en sekulär stat så får man väl bojkotta Scandic hädanefter som böjer sig för kristendomen och förpassar andra religiösa läror till en undanskymd plats i lobbyn. det är visst skillnad på tro och tro?

  2. Även i en sekulär stat har medborgarna religionsfrihet, dvs rätt att fritt utöva och fritt välja sin religion. Att utöva sin religion betyder att den inte skall undanskaffas, och förpassas till den privata sfären. Självklart har du rätt att avstå från att ha en tro, och utöva en religion. Den rätten ger dig inte rätt att hindra andra att utöva sin religion.

    Att muslimer och judar får sina skrifter i lobbyn är rimligt eftersom de är så få räknat i procent av hotellgästerna, jämfört med hur många som är kristna. De flesta svenska är medlemmar och döpta i Svenska kyrkan, dvs kristna. Hur medvetna de sedan är i sin tro, och hur mycket de ”utövar den är en annan fråga. Men det är rimligt att den religion som omfattas av en majoritet av befolkningen kan få ha sin skrift i hotellrummet – särskilt som det är en lång tradition.

    Det är också värt att notera att den judiska Tanach är samma som vårt Gamla Testamente, dvs den ligger på hotellrummen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *