Skriv på lista mot pedofili-site

Gå till denna sida och skriv på mot en svensk pedofili-site. Tack Mikael Åhman för tipset om detta.

Du kan läsa om Tabitha som skapat sidan för namninsamling på http://www.fridfulltbarn.blogspot.com/

Besök också sidan. http://www.pedofil.se/, och öppna ögonen.

Vad betyder följande:

”Det finns inte längre en anledning att betrakta varken lagar eller normer som moraliskt auktoritära.”

”Hemsidan uppmanar inte till brott i någon form och rekomenderar att lagarna följs. Även om lagarna inte längre har någon moralisk auktoritet så har de en stark våldsmakt bakom sig.”

Det betyder att de menar att lagen inte definierar att något i sig är fel, men man riskerar att få stå för konsekvenserna om rättsapparaten upptäcker en. Dvs för det egna samvetet är det inte fel att göra det de förespråkar. Det blir bara fel i offentlig, straffrättslig mening, i och med att de upptäcks och får ett straff.

Man ”rekommenderar” att lagarna följs…

Tänk om vi byggde ett samhälle på den rättssynen!*

* Denna rättsyn kallas för rättspositivism som menar att lagen i sig inte bygger på någon universell moral (rätt/fel). Den form av rättspositivism som Axel Hägerström (Uppsalaprofessor) stod för och som påverkat många i Sverige, kallas rättsrealism, och bygger i sin tur på värdenihilism, dvs det finns inga sanna värden, inget rätt eller fel, t.ex är människovärdet bara en konstruktion som vi bestämt oss för för att vi tycker att det är bra.

Rättspositivismens motsats är naturrätten, som har sin grund i romersk rätt, och är en grundläggande del av kristdemokratiska ideologin, personalismen. Naturrätten menar att rätt existerar naturligt och är objektivt sann, samt att rätten gäller allmänt. Naturrätten är idéhistoriskt grunden för vår syn på demokrati.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *