Israel försöker undvika civila offer

Här i Sverige, i media och i många bloggar, beskrivs Israels Gazaoffensiv på ett sätt som gör att kan dra slutsatsen att Israel medvetet skjuter mot hus och områden så att civila skadas.

Israel själv hävdar motsatsen och säger att de enbart vill träffa Hamas-krigare, och deras anläggningar, och att de gör allt de kan för att undvika civila offer.

Här i denna film ser vi exempel på detta. En högupplöst kamera filmar en Hamas-bil, och riktar in målet för den israeliska missilen. Men när bilen i ett fal åker in i ett vanligt bostadshus garage, och i de två andra fallen åker in på en gata med många civila, så väljer målinriktaren att rikta om siktet så att missilen faller på en helt annan plats för att undvika civila offer.

3 reaktion på “Israel försöker undvika civila offer

 1. Intressant att de har filmat och valt att visat upp en attack där de undivker civila offer – då bild-bevis på när de gör fel inte presenteras lika öppet av Israel

 2. dessutom är allt tal om ”vems fel det är” ett brott mot mänskligheten då det endast är tids fördröjande och hindrar viktiga handlingar och beslut som kan rädda liv.

  Oberoende om vem som står bakom och framför vapnet så är ett mord på en människa aldrig rätt.

  Att försöka övertyga världen eller ens människor omkring dig om vem som är den riktiga boven i dramat, skapar inget annat än fortsatt debatt och diskussion.

  Att istället komma överens om att det faktist är människor som dör, och onödigt blod som spills, så kan vi tillsammans påbörja det humanitera arbete med att skapa fred i Gazaremsan (och egentligen hela världen)

  Ursäkta om du skulle känna dig missförstådd och ”attackerad”
  /Nattis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *