IOGT-NTO bekräftar åsiktsförtryck

I ett uttalande i DN igår bekräftar Anna Carlstedt, IOGT-NTO:s vice ordförande, att Åke Green uteslöts på grund av sina åsikter.

Hon säger ”-Vi hade ett samtal med Green innan vi bestämde oss. Han gjorde då klart för oss att han kommer att fortsätta tycka som han tidigare gjort. Det är ingenting som vi kan stå bakom. Därför tvingades vi ta detta beslut. ”

Lägg märk till orden ”han kommer att fortsätta tycka som han tidigare gjort” och slutsatsen, ”Därför tvingades vi ta detta beslut”.

Helt oförblommerat kommer sanningen fram.

Annars brukar IOGT-NTO:s försvarare säga att han får ha den åsikten, men han får inte uttrycka den.

Hon säger också att IOGT-NTO ”håller yttrandefriheten högt”. Och lägger till:  ”Men att hela tiden kränka homosexuella och förse media med uttalanden blev för mycket för oss”.

”hela tiden”…? Stämmer det. Är det sanningen, att Åke Green, hela tiden, dvs ständigt, kränker homosexuella och förser media med uttalanden?

Min följdfråga är hur det kommer sig att det att han uteslöts först efter tre år. För inte är det väl så att Åke Green fortsatt att förse media med uttalanden de senaste åren? Inte vad jag hört och sett i alla fall.  Någon som vet kan väl upplysa mig med källhänvisning, Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *